Plaça del Mercadal, 12 - 08030 Barcelona
De 7:00 a 22:00

Com rentar la roba d’abrigar sense risc de fer-la malbé

27.11.19

Com rentar la roba d’abrigar sense risc de fer-la malbé

Abrics, jerseis, samarretes interiors, bufandes, gorres, guants... A l'hivern la quantitat de roba que fem servir es multiplica i això fa que el cistell de la roba sempre estigui ple a vessar. Aquestes peces solen ser bastant cares i és fàcil fer-les malbé amb una rentada incorrecta, de manera que segueix aquestes senzilles instruccions per rentar correctament la roba d’abrigar de cada tipus.

Com rentar abrics d'hivern

Els abrics són els grans oblidats de la bugada. Quant de temps fa que vas rentar el teu abric, parca o anorac per última vegada? Doncs has de saber que el recomanable és fer-ho almenys un cop a l'any, millor per separat i evitant cometre els errors més habituals a l'hora de rentar abrics. Si la peça és voluminosa o la rentadora és petita, és millor rentar-la per separat o anar a una bugaderia, ja que el frec amb el tambor o amb altres peces provoca pelusses i marques de desgast. En els abrics de plomes, per evitar que el farcit s'endureixi, usa el famós truc de les pilotes de tenis, que també serveix per rentar nòrdics i edredons.

Com rentar jerseis i suèters

Sí, tots sabem que l'ideal és rentar els jerseis i suèters a mà perquè durin més. Encara que, si no tens temps, has de saber que els suèters, jerseis i similars també es poden rentar a la rentadora. Per a això has de triar el programa de roba delicada (o el de llana si són d'aquest material i la rentadora ofereix aquesta opció), amb poc centrifugat i detergent neutre. Un cop acabi la rentada, has de treure els jerseis i suèters de seguida perquè, si s'assequen arrugats, és difícil allisar-los després. Pots posar-los a l'assecadora amb el programa curt. De tornada a l'armari, has de guardar-los plegats, mai en penjadors, perquè no es deformin.

Com rentar roba de pèl

La roba amb pèl està de moda i no falta en cap armari amb estil. Dona molta escalfor i té un tacte molt agradable, però has de vigilar a l’hora de rentar aquesta mena de peces per no fer-les malbé. La roba de pèl natural (per exemple, abrics de pells) s'ha de rentar a mà o en una tintoreria especialitzada. Per la seva banda, la roba de pèl sintètic es pot rentar a màquina amb un programa per a roba delicada i per separat si té colors forts, per evitar que destenyeixi. Mai has d’estendre una peça de roba de pèl al sol ni planxar-la: asseca-la a l'aire o l’assecadora amb la mínima temperatura (mira l'etiqueta de la peça per a més informació).

Com rentar gorres, bufandes i guants de llana

Sí, les gorres, les bufandes i els guants també cal rentar-los. Són peces que estan molt en contacte amb la nostra pell i a més es mullen amb la pluja, la boira o la neu, de manera que amb el temps es van posant d'un color indefinit i agafen olors desagradables. A l'hivern és recomanable rentar les gorres, bufandes i guants com a mínim un cop al mes. Si són de llana, pots posar-les a la rentadora amb el programa normal per a aquest tipus de teixits. Si són de pell o un altre material, és recomanable rentar-les a mà o portar-les a una tintoreria.

Com rentar roba impermeable

Cada vegada més abrics i roba d'hivern o per fer esport incorporen teixits impermeables com el gore-tex, que eviten que penetri la humitat alhora que faciliten la transpiració. La millor manera de rentar aquest tipus de peces impermeables és a la rentadora, amb aigua temperada (màxim 40 °C), poc detergent i mínim centrifugat. No has d’usar mai lleixiu o altres productes agressius perquè poden deteriorar la superfície aïllant de la roba. Abans de ficar-les a la rentadora, assegura't de tancar les cremalleres i butxaques de la peça. Un cop rentada, pots posar la peça en una assecadora amb el programa curt.

Com rentar roba tèrmica

Les samarretes interiors, leotards i altres peces tèrmiques són un clàssic dels hiverns més freds. Originalment es fabricaven amb teixits naturals com llana, pelfa o franel·la, tot i que actualment solen estar fetes de teixits sintètics. Cal rentar-les sovint per higiene, seguint les instruccions de l'etiqueta o de fabricant. Per evitar que perdin densitat, fes servir un programa mitjà sense massa centrifugat. Com generalment són blanques, és millor rentar-les per separat sense roba de color, ja que aquest tipus de peces es tenyeixen fàcilment.

Et supera la bugada a l'hivern? T'has afartat de posar rentadores i haver d’estendre dins de casa perquè plou o fa massa humitat? Vine a rentar la roba d'abrigar a Bugaderia Sant Andreu, la teva bugaderia d'autoservei a Barcelona, on trobaràs rentadores i assecadores professionals que tracten amb molta cura la teva roba d’abrigar.

A l'hivern, la bugada es fa millor, més ràpid i a millor preu a la bugaderia. Comprova-ho!
Entrada recent
Entrada anterior