Plaça del Mercadal, 12 - 08030 Barcelona
De 7:00 a 22:00

Trucs per evitar la mala olor de la roba

31.12.19

Trucs per evitar la mala olor de la roba

T'ha passat alguna vegada que, en anar a posar-te roba neta, t'adones que no fa bona olor? Hi ha moltes causes que poden provocar mala olor a la roba: la humitat, els fongs i bacteris, la manca de manteniment de la rentadora... A continuació repassem les raons més habituals per les quals la roba fa pudor i alguns trucs per assegurar-te que no et succeirà amb la teva bugada.

Com eliminar l'olor d’humitat de la roba


La causa més habitual de males olors a la roba és la humitat. Si guardes les peces a l'armari abans que estiguin completament seques, es genera un entorn humit en què poden proliferar els bacteris i fins i tot la floridura, que són els principals causants de la mala olor en els teixits. Per evitar-ho, el millor és assecar la roba a l'assecadora o, si l’estens, fes-ho sempre en un lloc airejat i sec. Presta atenció especialment a les peces gruixudes, costures, farcits, etc. perquè poden trigar més temps a assecar-se que la resta de la peça.

Estendre dins de casa no és una opció recomanable, llevat que estigui molt ben ventilada. Tampoc és aconsellable posar la roba sobre el radiador per assecar-la, ja que espatlla els teixits, incrementa el consum energètic i fins i tot pot resultar perillós per a la salut.

Com eliminar l'olor d’armari de la roba


No hi ha res més molest quan fas el canvi d'armari que descobrir que la roba de la temporada anterior que vas rentar i guardar tan curosament... fa pudor! Sovint, la causa és que alguna de les peces no estava prou seca i ha generat olors que han impregnat la resta de la roba. També pot succeir que hi hagi humitat o floridura en algun lloc de l'armari, per exemple si tens parets confrontants amb el bany o la cuina.

Per evitar el molest "olor d’armari", és recomanable buidar i netejar els armaris en cada canvi de temporada. També pots col·locar en el seu interior les bossetes dessecants de gel de sílice que vénen amb alguns electrodomèstics i que serveixen per absorbir la humitat. Finalment, assegura't de guardar sempre la roba neta i eixuta, a més d'evitar ficar en els armaris de la roba altres elements com productes de neteja, aliments o sabates.

Com eliminar la mala olor de la rentadora


Si el problema és que la roba fa pudor immediatament després de rentar-la, abans de posar-la a l’armari o fins i tot d’assecar-la, llavors la causa de la mala olor està en la mateixa rentadora. Tingues en compte que el tambor de la rentadora és un mitjà ideal perquè hi proliferin els bacteris i la floridura, a causa de la humitat i la calor que generen les rentades, combinades amb les restes de brutícia que s'acumulen amb l'ús. Quina és la solució per la mala olor de la rentadora?

Has de realitzar un correcte manteniment d'aquest electrodomèstic, tal com aconsellen els fabricants: deixa oberta la porta de la rentadora després de cada ús fins que l'interior s'assequi del tot; neteja regularment el filtre de la rentadora, així com la junta de goma, la porta i el caixetí; i cada mig any aproximadament, fes una rentada en buit amb el programa de màxima temperatura per eliminar la brutícia incrustada al tambor.

Vols assegurar-te que la teva roba quedi sempre perfectament neta, eixuta i sense mala olor?

Llavors fes la bugada a Bugaderia Sant Andreu, la teva bugaderia d'autoservei a Barcelona! Disposem de rentadores i assecadores professionals de gran potència i rapidesa que eliminen els bacteris, fongs i males olors dels teixits, deixant les teves peces llestes per guardar-les a l'armari. A més, pots fer servir els productes de neteja d'alta eficàcia inclosos en cada programa, afegir els teus productes o rentar només amb aigua per evitar al·lèrgies.

Renta tota la teva roba en mitja hora des de només 4 euros amb la nostra Targeta Client. Informa't!
Entrada recent
Entrada anterior