Plaça del Mercadal, 12 - 08030 Barcelona
De 7:00 a 22:00

Saps el significat dels símbols de les etiquetes de la roba?

30.4.19

Saps el significat dels símbols de les etiquetes de la roba?

La llei obliga que totes les peces de roba incloguin una etiqueta amb informació sobre la seva composició i instruccions de rentada. No obstant això, aquesta informació es reflecteix en símbols que de vegades resulta una mica complicat entendre, però que és important que coneguis per a un correcte rentada i assecat. T’expliquem què signifiquen les etiquetes de la roba?

En primer lloc, quan parlem del significat de les etiquetes de la roba, convé aclarir que n’hi ha dos tipus: l'etiquetatge obligatori i l'etiquetatge opcional. L'etiquetatge obligatori l'han de dur totes les peces que es venguin i inclou el nom o raó social i domicili del fabricant, comerciant i importador; la composició de la peça; i les instruccions de rentada, planxat i conservació. Aquesta informació sempre ha d'aparèixer en l'idioma del país en què es comercialitza la peça. Per la seva banda, l'etiquetatge opcional és tota aquella informació addicional que el fabricant o venedor vulgui afegir a la peça.

Per saber què signifiquen els símbols de les etiquetes de la roba, ens referirem a l'etiquetatge obligatori, que està normalitzat mitjançant les convencions del sector tèxtil. A continuació et resumim els principals símbols de les etiquetes de roba i el seu significat.

Símbols de rentada

Símbols de rentada
T’ informen sobre com has de rentar la roba: a mà (si apareix una mà) o a màquina. Els punts o números indiquen la temperatura a la qual pots rentar el teixit (com més punts, més calor). Si a més apareix una línia a sota, has de fer servir un programa delicat.

Símbols d'assecament

Símbols d'assecament
El quadrat amb un cercle dins vol dir que la peça es pot posar a l'assecadora; si apareix ratllat o el cercle és negre, es tracta de roba que no pot anar a l'assecadora. El nombre de punts indica si l’has d’assecar a una temperatura baixa, mitjana o alta, i la ratlla que facis servir el programa delicat.

Altres símbols de les etiquetes de la roba


Un triangle buit o amb les lletres CL indica que pots utilitzar lleixiu per blanquejar aquesta peça, mentre que un triangle amb ratlles vol dir que la peça admet altres tipus de blanquejadors. La icona de la planxa vol dir que es pot planxar (no si apareix ratllada a l'etiqueta) i els punts de l'interior assenyalen la temperatura de planxa recomanada (baixa, mitjana o alta). Finalment, la icona de les tres barres indica assecar en un estenedor sense escórrer.

Et preocupa cuidar la teva roba tenint en compte tots aquests símbols de les etiquetes? A Bugaderia Sant Andreu pots rentar i assecar les teves peces en les nostres rentadores i assecadores professionals des de tan sols 5 euros amb la Targeta Client. Selecciona el programa de rentada o assecament que prefereixis, a la temperatura perfecta. Pots utilitzar els nostres productes de neteja inclosos, afegir els teus propis detergents, blanquejadors i suavitzants, o rentar només amb aigua. Fes la bugada com un professional perquè la teva roba quedi impecable i duri més temps.

Et sembla interessant aquesta informació sobre les etiquetes de la roba? Comparteix-la!
Entrada recent
Entrada anterior