Plaça del Mercadal, 12 - 08030 Barcelona
De 7:00 a 22:00

Arriba el fred! Saps com rentar l'edredó o el nòrdic?

5.4.19

Arriba el fred! Saps com rentar l'edredó o el nòrdic?

Ara que estem a la tardor, és el moment ideal per rentar l'edredó o el nòrdic de manera que estigui perfecte quan vagis a posar-lo al teu llit. Rentar edredons o nòrdics no és complicat, però has de seguir alguns consells per obtenir el millor resultat possible. Te’ls expliquem?

Sabies que es recomana rentar els edredons o nòrdics almenys dues vegades l'any? A la primavera, quan els treus, per deixar-los perfectament guardats i plegats; i a la tardor, quan els tornes a posar, per eliminar la pols, àcars, olors, etc. que hagin acumulat en els mesos que han estat a l'armari. Això és aplicable igualment als nòrdics, perquè encara que vagin dins d'una funda, la brutícia i les olors acaben arribant també al farciment.

El problema és que els edredons i nòrdics solen ser voluminosos, sobretot els de llit de matrimoni, de manera que no caben a la rentadora. No és aconsellable "embotir-los" com sigui per rentar els edredons a casa, perquè en sobrecarregar la rentadora pots fer-la malbé. A més, el resultat no serà del tot satisfactori, perquè no es podrà rentar correctament.

Si no vols arriscar-te a trencar la rentadora o fer malbé l'edredó o el nòrdic, el millor és netejar el teu edredó, nòrdic, cobrellit, manta, etc. en una bugaderia d'autoservei. Aquests dies ve molta gent a rentar edredons i nòrdics a Bugaderia Sant Andreu, així que volem compartir alguns consells bàsics que segur que et seran molt útils. Prens nota?

Consells per rentar l'edredó o el nòrdic


Abans de rentar l'edredó o nòrdic, revisa’l: t’has d'assegurar que no tingui cap descosit per on pugui sortir el farciment, fils que puguin enganxar-se al tambor i estripar la tela, etc. També és bona idea desembolicar-lo i sacsejar-lo bé abans de posar-lo a la rentadora. No t'imagines la de coses insòlites que poden sortir del fons d'aquestes peces i obstruir el filtre!

Posa'l sol a la rentadora: tot i que les rentadores professionals tenen una gran capacitat, un edredó o nòrdic necessita molt espai al tambor per rentar-se correctament. A més, altres peces de menor tamany podrien acabar danyades o perdudes durant la rentada.

Comprova l'etiqueta: per assegurar-te triar bé el programa i la temperatura a la qual cal rentar l'edredó o nòrdic, llegeix l'etiqueta o consulta les instruccions del fabricant. En cas de dubte, per evitar riscos el millor és triar un programa de rentada amb aigua freda.

No facis servir lleixiu ni sabons agressius: especialment els nòrdics de cotó i els nòrdics de plomes són molt sensibles als productes químics agressius. Les rentadores de Bugaderia Sant Andreu fan servir un sabó no agressiu amb la roba, dosificat amb la quantitat recomanada.

Assegura't d'esbandir-lo i escorre’l bé: un dels inconvenients de rentar l'edredó o el nòrdic a la rentadora de casa és que sovint no té la potència suficient per esbandir-lo correctament. A la nostra bugaderia, tota la roba surt perfectament esbandida i escorreguda.

Asseca'l bé: després de rentar-lo, col·loca l'edredó o nòrdic a l'assecadora. Un nòrdic o edredó amb humitat pot endurir-se, desprendre males olors i fins i tot produir fongs. Finalment, mai estenguis l'edredó o el nòrdic al sol, perquè li poden sortir taques grogues.

Necessites rentar l'edredó o el nòrdic? A la Bugaderia Sant Andreu obrim tots els dies!
Entrada recent
Entrada anterior