Plaça del Mercadal, 12 - 08030 Barcelona
De 7:00 a 22:00

Set raons per les quals rentar la roba en una bugaderia d'autoservei és més ecològic

31.5.19

Set raons per les quals rentar la roba en una bugaderia d'autoservei és més ecològic

Estalvi, rapidesa, qualitat, comoditat... Hi ha moltes raons per les quals rentar la roba en una bugaderia d'autoservei és millor que fer-ho a casa. Però tal vegada no sàpigues que, a més, anar a una bugaderia també és més beneficiós per al medi ambient que fer la bugada a casa. Segueix llegint i t'expliquem per què les bugaderies són una opció molt més ecològica.

Estalvies aigua


Cada vegada que poses la rentadora, consumeixes entre 60 i 90 litres d'aigua per a un model estàndard de 7 kg de capacitat. Tot i que no suposa un gran cost econòmic per a una llar mitjana, l'aigua és un recurs escàs que hem de cuidar. En aquest sentit, les rentadores industrials que utilitzen les bugaderies d'autoservei són més eficients perquè renten més roba amb menys aigua: fins a un 20 % menys en comparació amb fer la bugada a casa.

Estalvies energia


Com ja hem comentat en altres ocasions, la rentadora suposa gairebé el 12% del consum energètic d'una llar, segons l'IDAE. Perquè et facis una idea, la rentadora gasta el doble d'energia que el rentaplats i un 30 % més que el forn. Altre cop, les bugaderies d'autoservei són més eficients en poder rentar molts més quilos de roba consumint menys electricitat.

Estalvies productes de neteja


Les organitzacions ecologistes i els fabricants de rentadores fa temps que ens adverteixen que fem servir una quantitat excessiva de detergents i productes de neteja, la qual cosa pot danyar la roba i la rentadora (a banda de contaminar els rius i els mars). Per evitar-ho, les màquines de les bugaderies d'autoservei dosifiquen automàticament els productes de neteja i també t'ofereixen la possibilitat d’ometre'ls o d'usar els teus propis netejadors.

Poses menys rentadores


Una rentadora domèstica estàndard té una capacitat de 4 a 8 quilos de roba (si bé convé no omplir-les en excés); en canvi, les rentadores d'una bugaderia d'autoservei admeten fins a 18 quilos. Això vol dir que pots fer tota la bugada de la setmana d'una sola vegada, evitant haver de posar diverses vegades la rentadora (amb la corresponent despesa d'aigua, llum i detergent).

Cuides millor la teva roba


Sabies que llencem el 90 % de la roba abans d'hora per desgast? L'abús dels detergents, la mala elecció dels programes i temperatures de rentada i els problemes de destenyit arruïnen moltes de les peces del nostre armari. Si fas la bugada en una bugaderia d'autoservei, la roba durarà més perquè la rentada és més ràpida, es fa amb la quantitat justa de productes de neteja i pots triar el programa més adequat per a cada tipus de peça.

Optimitzes l'ús de la rentadora


Abans, una rentadora durava una mitjana de 10 a 15 anys; ara hi ha rentadores que no resisteixen ni sis anys. De debò és sostenible comprar una rentadora per a cada llar, que només fem servir 3 vegades a la setmana, i haver de substituir-la cada pocs anys? Les rentadores industrials són més duradores i el seu ús es comparteix entre molts usuaris, la qual cosa disminueix l'impacte mediambiental.

Fomentes el comerç local


Si véns a fer la bugada a Bugaderia Sant Andreu, la teva bugaderia d'autoservei a Barcelona, podràs fer la compra en els comerços del barri o al mercat del costat i aprofitar el desplaçament per omplir la nevera sense generar més emissions de CO₂. D'aquesta manera, contribuiràs a protegir el medi ambient i potenciar el comerç de proximitat.

Vine a fer la bugada a Bugaderia Sant Andreu, és més ecològic i a més estalvies!
Entrada recent
Entrada anterior