Plaça del Mercadal, 12 - 08030 Barcelona
De 7:00 a 22:00

Formes de rentar la roba perquè duri més temps

2.5.20

Formes de rentar la roba perquè duri més temps

"La roba d'ara ja no dura tant com la d'abans". Segur que alguna vegada ho has sentit a dir, i amb raó. La indústria de la moda actual es basa en bona part en què renovem el nostre armari de continu, comprant fins a 34 peces a l'any. Però també és cert que molta roba es desgasta perquè la rentem de manera incorrecta. Segueix aquests consells per fer la bugada i et durarà més temps!

Renta la roba només quan sigui necessari


Si bé les peces de roba interior o que estan en contacte diari amb la pell requereixen una neteja freqüent, hi ha altres peces com pantalons, jaquetes o jerseis que no cal rentar cada vegada que te les poses. Sovint, n’hi ha prou amb airejar-les una estona estenent-les o deixant-les a un penjador fora de l'armari per a eliminar-ne les olors i deixar-les llestes per la següent posada.

Segueix les instruccions de l'etiqueta


Totes les peces inclouen en el seu interior una etiqueta amb símbols que indiquen com rentar-les. És molt important seguir aquestes instruccions per garantir una major durabilitat i evitar deteriorar els teixits més delicats. Si tens dubtes sobre com has de rentar una peça delicada, és millor fer-ho sempre amb el programa de baixa temperatura i el cicle més curt disponible.

Separa la roba gruixuda de la delicada


Dins de la rentadora, la roba entren en estret contacte entre si i això pot desgastar-les, especialment la roba que porta cremalleres, reblons i altres ornaments. És millor separar la roba més gruixuda i resistent de la roba fina i delicada. Així també evitaràs possibles problemes amb les taques si rentes peces de colors forts al costat de roba blanca o clara.

Dóna-li la volta a la roba abans de rentar-la


Una cosa tan senzilla com donar la volta a les peces abans de ficar-les a la rentadora pot ajudar a mantenir més temps el seu aspecte i color. A més, rentar la roba de l'inrevés evita que es facin malbé les cremalleres i botons. També és recomanable donar-li la volta si l’estens a fora, ja que el sol deteriora els colors. Si no és possible, aleshores és millor fer servir l’assecadora.

Renta la roba en fred sempre que sigui possible


El rentat amb aigua calenta deteriora més la roba i no és necessari en tots els casos. La major part de la bugada queda perfecta rentant a 30 graus i de pas estalviaràs electricitat. Una altra opció és fer servir el programa ecològic de la rentadora, que requereix menys temperatura i centrifugat; són els majors enemics dels teixits junt amb l'abús de detergent i suavitzant.

No abusis del detergent i el suavitzant


Afegir més detergent o suavitzant a la rentadora no vol dir necessàriament que quedi més neta o suau. És millor fer servir la quantitat de producte que indiquen les instruccions, ja que l'excés de detergent o suavitzant no només deteriora les fibres, sinó que pot fer que el rentat sigui menys eficaç i fins i tot obstruir els filtres de la rentadora amb les restes d'aquests productes.

Prova alternatives al suavitzant


El suavitzant és un producte per a rentar la roba que no cal utilitzar sempre, especialment si es tracta de rentar peces impermeables o tèrmiques. Prova de fer servir alternatives al suavitzant com el bicarbonat de sodi o fins i tot el vinagre. O prescindeix directament del suavitzant a la teva bugada i de seguida t’adonaràs que la majoria de les peces queden igual de suaus.

Guarda la roba correctament


Un últim error habitual que contribueix al deteriorament de la roba és no guardar-la correctament. Assegura't que les peces estiguin totalment seques abans de ficar-les als armaris i calaixos o poden agafar mala olor. A més, guarda cada peça com correspon: els penjadors són adequats per als pantalons, camises o jaquetes, mentre que les samarretes i les peces de punt és millor guardar-les correctament doblades en els calaixos per evitar que es donin de si.

Vols assegurar-te que la teva roba queda perfectament rentada i dura més temps? Vine a fer la bugada a Bugaderia Sant Andreu, la teva bugaderia d'autoservei al centre de Barcelona

Disposem de rentadores professionals que tenen cura la roba i permeten seleccionar una àmplia gamma de programes, fer servir el detergent i suavitzant inclosos o rentar només amb aigua. Després pots assecar la roba a les nostres modernes assecadores, que la deixen impecable en només uns minuts. Si vols que la teva roba duri més temps, renta-la de manera professional!

Descobreix com estalviar en rentar la teva roba amb la Targeta Client de Bugaderia Sant Andreu.

Entrada recent
Entrada anterior