Plaça del Mercadal, 12 - 08030 Barcelona
De 7:00 a 22:00

Saps com rentar la roba d'esquí i muntanya correctament?

31.1.20

Com rentar la roba d'esquí i muntanya

Per gaudir de l'esquí o la muntanya, cal equipar-se adequadament amb roba tècnica que ofereix protecció, impermeabilitat i llibertat de moviments. Aquest tipus de peces són bastant delicades i requereixen una neteja i manteniment adequats per conservar totes les seves propietats. Segueix llegint per veure com rentar la roba d'esquí i de muntanya sense cap risc de fer-la malbé.

Granotes d'esquiar, anoracs, jaquetes de muntanya, pantalons de snow, guants... L'arsenal de roba necessari per gaudir amb seguretat i confort de l'esquí o de la muntanya és molt ampli. No obstant això, aquest tipus de peces comparteixen dos trets comuns: tenen un preu elevat, per la qual cosa convé tenir-ne cura perquè durin més temps; i són força delicades, de manera que una rentada incorrecta pot arruïnar les seves propietats tèrmiques o impermeables.

El primer que has de saber és que el mite que diu que és millor no rentar la roba tècnica és totalment fals: com qualsevol altra peça, a causa de l'ús acumula brutícia tant per l'exterior com a l'interior, a causa principalment de la suor. Amb el temps, aquesta brutícia pot provocar que proliferin els bacteris i produir males olors i fins i tot infeccions cutànies. Així que, no ho dubtis, sí que cal rentar la roba d'esquí i de muntanya. Però cal fer-ho correctament!

Dit això, tampoc cal rentar aquest tipus de roba cada setmana o cada vegada que la utilitzis. Generalment, amb una rentada al principi i a la fi de la temporada és suficient. Tampoc cal rentar a mà la roba d'esquí o muntanya, amb les precaucions adequades pots fer-ho a màquina i els resultats que obtindràs seran molt millors.

En aquest sentit, en tractar-se de peces voluminoses i que requereixen un tractament especial, és més pràctic portar-les a rentar a una bugaderia d'autoservei que fer-ho a la rentadora de casa.

Consells per a rentar la roba d'esquí i muntanya

Per assegurar-te de rentar la roba d'esquí i de muntanya correctament, segueix aquests consells:

  • En primer lloc, renta-les per separat de la resta de peces. En el cas dels teixits tècnics tipus Gore-Tex, és preferible rentar cada peça individualment.
  • Abans de rentar la roba d'esquí o muntanya, deixa-les assecar si encara tenen humitat de l'últim ús i neteja les restes de fang o terra amb un drap humit.
  • Buida les butxaques, tanca les cremalleres i retira els cordons, cinturons i altres accessoris que es puguin desprendre o enredar en la rentadora.
  • Revisa l'etiqueta de la peça per conèixer les instruccions de rentada. Si no diu res, és recomanable rentar amb aigua freda, en un programa curt i el mínim centrifugat.
  • Fes servir un detergent de PH neutre i poc agressiu. A les botigues d'esports venen sabons especials, però un sabó normal amb la dosi mínima també serveix (a la nostra bugaderia pots triar si vols utilitzar el nostre sabó, el teu o rentar sense detergent).
  • Aquesta mena de roba no es pot estendre al sol i dins de casa triga molt a assecar-se. No és cap problema fer servir l'assecadora sempre que escullis un programa curt de baixa temperatura per tal de mantenir la capa impermeable de l'exterior de la roba.
  • També pots aplicar un producte en esprai per tornar a impermeabilitzar l'exterior de les peces després de cada rentat, seguint les instruccions del fabricant.
  • Finalment, assegura't que la roba estigui totalment eixuta abans de guardar-la a l'armari per evitar males olors. Si cal, deixa-la reposar dins de casa sense exposar-la al sol ni a fonts de calor intensa perquè els teixits s'acabin d'assecar.
Si segueixes aquests senzills consells per rentar la roba d'esquí i de muntanya, podràs gaudir de les teves peces tècniques en perfecte estat durant més temps sense risc de fer-les malbé.

Vine a rentar la roba d'esquí i muntanya a Bugaderia Sant Andreu. Obrim tots els dies!
Entrada recent
Entrada anterior