Plaça del Mercadal, 12 - 08030 Barcelona
De 7:00 a 22:00

Com rentar la roba per desinfectar-la?

1.4.20

Com rentar la roba per desinfectar-la?

Aquests dies estem rebent moltes consultes sobre la millor manera de rentar la roba per desinfectar-la. És millor rentar-la a mà, a màquina o en una bugaderia? A quina temperatura ha d'estar l'aigua? Cal afegir lleixiu, desinfectant, vinagre o algun altre producte a més de detergent? Per ajudar a resoldre tots aquests dubtes, oferim alguns consells sobre com desinfectar la roba.

La nostra pell està en contacte constant amb bacteris, gèrmens, substàncies tòxiques i altres agents externs que inevitablement es transmeten també a la roba que portem i fem servir diàriament (des de les peces de vestir a la roba de llit, tovalloles, etc.). Per aquesta raó, és necessari no només rentar la roba regularment, sinó assegurar-nos de desinfectar-la de manera adequada per evitar que els agents patògens puguin persistir i fins i tot proliferar-hi.

Com rentar la roba a mà per desinfectar-la


En aquest sentit, has de saber que rentar la roba a mà per desinfectar-la no és una opció recomanable. La rentada a mà no permet assolir les condicions idònies de temperatura, intensitat, esbandit, etc. necessàries per eliminar els possibles agents infecciosos que penetren en els teixits. A més a més, t’exposa al risc d'infectar-te en tocar la roba directament amb les mans.

L'única manera efectiva de rentar la roba a mà per desinfectar-la seria bullir-la durant mitja hora com feien les nostres àvies. No obstant això, aquesta manera de fer-ho resulta inviable per a grans quantitats de roba i a més deteriora els teixits i els colors.

Com rentar la roba a la rentadora per desinfectar-la


Per tant, la millor manera de protegir-se és rentar la roba a la rentadora per desinfectar-la, però sempre seguint unes recomanacions bàsiques. En primer lloc, si hi ha alguna persona malalta a casa, convé rentar tota la seva roba per separat de la resta. Abans de posar-la a la rentadora, no sacsegis les peces, llençols, etc. perquè amb això l'única cosa que aconsegueixes és escampar els àcars, bacteris, etc. per l'aire amb el risc d'acabar respirant-los sense voler.

Per assegurar-se d’acabar amb tots els agents patògens, l'OMS recomana rentar la roba a la rentadora a una temperatura mínima de 60 graus, amb detergent per a roba i usant un programa complet. No cal afegir lleixiu, desinfectant o vinagre; aquestes substàncies poden interferir amb l'acció del detergent i més a més deteriorar els teixits i colors de la roba.

Un cop rentada, la millor manera d'eixugar la roba per desinfectar-la és l'assecadora. Les altes temperatures que s'assoleixen a l'interior d'aquests aparells acabaran amb els patògens que hagin pogut sobreviure a la rentada. En canvi, si l’estenem a l'exterior, poden proliferar els bacteris (per això de vegades la roba acabada de rentar fa mala olor). Això és especialment habitual quan no fa calor i la roba estesa no està exposada al sol de forma permanent.

De la mateixa manera, a més de les peces de vestir, és convenient rentar periòdicament un altre tipus de tèxtils de la llar com ara les mantes, edredons i nòrdics, estovalles, cortines, fundes de sofà... que solen acumular pols, àcars i altres agents propensos a provocar molestes al·lèrgies.

Com rentar la roba a la bugaderia per desinfectar-la


Si la teva rentadora no dóna abast amb tota la roba que vols desinfectar, no disposes d'una assecadora o tens por que es dispari la factura de llum i l'aigua, una opció molt recomanable és portar-la a rentar a una bugaderia d'autoservei del teu barri, com Bugaderia Sant Andreu.

Aquest tipus d'establiments tenen rentadores industrials d'alt rendiment, que permeten rentar la roba a 60 graus amb el detergent inclòs o afegint els teus propis productes. Després pots assecar-la en uns minuts a les assecadores de la bugaderia i emportar-te-la a casa neta i desinfectada.

I si et preocupa la higiene, has de saber que les rentadores i assecadores d'una bugaderia d'autoservei estan dissenyades per mantenir unes perfectes condicions higièniques en tot moment, eliminant les restes de gèrmens i bacteris al seu interior.

A Bugaderia Sant Andreu estem al teu servei tots els dies en el nostre cèntric local.
Entrada recent
Entrada anterior