Plaça del Mercadal, 12 - 08030 Barcelona
De 7:00 a 22:00

Trucs per fer correctament el canvi d'armari

29.3.19

Trucs per fer correctament el canvi d'armari

El canvi d'estació ja és aquí i arriba el moment de realitzar una tasca tan necessària com detestada per moltes persones: guardar la roba de la temporada passada i treure la roba de la nova estació. No trobes l'hora de posar-te amb aquesta feixuga tasca? Amb els següents trucs per fer el canvi d'armari, acabaràs abans i estalviaràs temps la pròxima ocasió.

Sabies que som dels europeus que més roba tenim a l'armari? Més de la meitat dels consumidors del nostre país acumulem fins a 35 peces a l'armari, encara que gairebé sempre ens posem el mateix. I comprem molta roba que acaba a les escombraries sense que ens l'hàgim posada. Per això, l'arribada d'una nova estació és una ocasió ideal per posar ordre a l'armari i de pas assegurar-te no guardar peces que mai no et posaràs.

Segueix aquests consells per al canvi d'armari i veuràs que és més fàcil i trigues menys temps.

Treu tota la roba de l'armari

Com recomana Marie Kondo, la guru japonesa de l'ordre que triomfa a Internet, el millor és treure tota la roba dels armaris i posar-la a terra o damunt del llit per revisar-la. Aprofita per netejar l'interior dels armaris i posar antiarnes per evitar que puguin arruïnar les teves millors gales.

Fes una selecció de roba

Revisa cada peça del munt de roba abans de tornar-la a col·locar a l'armari i fes-te les tres preguntes clau. Són: "Em va bé?", "¿M'agrada?" i "M'ho posaré?". Si qualsevol de les tres respostes és negativa, col·loca la peça en un munt a part i després t’explicarem què fer amb ella.

Col·loca la roba de temporada ben endreçada

Distribueix-la entre els penjadors i els calaixos, deixant la roba d'ús diari més a mà però sense amagar la resta de les peces (o no te les posaràs mai). No escatimis amb els penjadors: si no en tens suficients, compra’n més o demana’ls a alguna botiga de roba (solen llençar-los sovint).

Renta i guarda la roba de fora de temporada

La roba neta es conserva molt millor i no agafa olors. A més, així també podràs revisar si la peça està en condicions o has de llençar-la. Per estalviar-te una marató de rentadores, el millor és portar tota la teva bugada a una bugaderia d'autoservei, on podràs rentar tota d'una vegada.

Protegeix la roba que guardaràs

Per evitar que la roba que no et posaràs durant mesos es quedi arrugada, encartonada o es faci malbé, renta-la amb poc suavitzant, assegura't que estigui ben seca i col·loca-la en calaixos, fundes o bosses de buit d'aquestes que funcionen amb l'aspiradora. Així protegiràs les peces de la pols i dels insectes.

Guarda les sabates i bosses a part de la roba

Barrejar sabates i bosses amb la roba no és bona idea, perquè poden tacar o destenyir. Col·loca les sabates i les bosses a les caixes o fundes en què venien, posa-hi rètols per identificar-les fàcilment, i farceix-les amb boles de paper perquè absorbeixin la humitat i no es floreixin.

Dóna-li una nova vida a la roba que descartis

No llencis a les escombraries la roba que ja no et vagi bé, no t'agradi o no et posaràs. Malgastar roba és un crim contra el medi ambient! En lloc d'això, dóna la roba que no necessitis a entitats benèfiques, posa-la en venda mitjançant aplicacions com Wallapop o diposita-la en contenidors de roba.

A Bugaderia Sant Andreu som els teus millors aliats per al canvi d'armari! Porta tota la teva roba de temporada a la nostra bugaderia d'autoservei a Barcelona, per rentar-la i assecar-la en només mitja hora des de tan sols 5 euros. Així podràs guardar-la perfectament neta i seca, de manera que estarà perfectament a punt per posar-te-la quan arribi una nova estació.

Visita la nostra bugaderia a Barcelona, amb wifi gratis i oberta de 7 a 22 h. T'esperem!
Entrada recent
Entrada anterior