Plaça del Mercadal, 12 - 08030 Barcelona
De 7:00 a 22:00

Com rentar la roba per evitar al·lèrgies

17.12.18

Com rentar la roba per evitar al·lèrgies

Moltes persones són al·lèrgiques a la pols, els àcars, el pol·len i altres substàncies que estan presents habitualment en el nostre entorn domèstic. Per evitar-los molèsties, és important rentar la roba adequadament, de manera que eliminem tots els al·lèrgens de les peces. Saps com fer-ho correctament? A continuació trobaràs uns quants consells útils.

En primer lloc, en rentar la roba per evitar al·lèrgies cal que escullis un programa d'alta temperatura (mínim 60 º), ja que això mata els àcars i altres al·lèrgens vius que puguin adherir-se als llençols, abrics, edredons, etc. En canvi, afegir més detergent no contribueix en res a eliminar aquests organismes per tal d'evitar les al·lèrgies; al contrari, pot provocar molèsties a les persones que tenen la pell més sensible. De la mateixa manera, resulta aconsellable fer servir la mínima quantitat de suavitzant, o prescindir d'aquest producte completament, ja que crea una capa invisible en la roba que dificulta la seva higiene posterior.

Una altra cosa que sovint no tenim en compte és la necessitat de rentar la roba nova abans d'estrenar-la, perquè les peces amb freqüència contenen restes de productes químics, pols del magatzem o la botiga, etc. que poden irritar la pell. Un cop acabada la bugada, és important assecar bé la roba. Tingues en compte que, si guardes la roba acabada de rentar a l'armari o calaix sense haver-la assecat completament, l'excés d'humitat pot afavorir l'aparició de fongs i olors.

En aquest sentit, si estens la roba neta de forma tradicional t'estàs exposant a què acumuli de nou pol·len (a l'exterior) o pols i àcars (dins de casa). Per tant, la forma més recomanable d'assecar la roba per evitar al·lèrgies és utilitzar una assecadora, la temperatura contribuirà a més a eliminar qualsevol possible al·lergen que hagi pogut sobreviure al llarg de tot el procés de rentada.

Rentar la roba per evitar al·lèrgies en una bugaderia

Com seguir aquestes recomanacions a casa no sempre resulta fàcil, moltes persones opten per rentar la roba en una bugaderia d'autoservei per prevenir les al·lèrgies. Per exemple, a Bugaderia Sant Andreu disposes de rentadores i assecadores de potència industrial que et permeten fer tota la bugada en mitja hora. A les nostres rentadores pots seleccionar la temperatura que vulguis (fins a 60º), escollir si vols fer servir el detergent i/o el suavitzant inclòs, afegir els teus o prescindir-ne, i assecar-la en una assecadora que no fa malbé la roba. D'aquesta manera, pots tornar a casa amb tota la roba rentada, seca i a prova d'al·lèrgens.

Si algú té al·lèrgia al pèl de la teva mascota, també disposem de rentadores i assecadores específiques per a la roba dels teus animals domèstics. D'aquesta manera, evites rentar-la amb la resta de roba de la llar, la qual cosa contribueix a la propagació de pèls, àcars i altres paràsits.

A Bugaderia Sant Andreu, la teva bugaderia d'autoservei a Barcelona, estem a la teva disposició cada dia de 7 a 22 h perquè puguis rentar la roba i deixar-la totalment neta i higienitzada.

T'esperem amb la teva bugada a Bugaderia Sant Andreu, mira on som aquí.
Entrada recent
Entrada anterior