Plaça del Mercadal, 12 - 08030 Barcelona
De 7:00 a 22:00

Per què cada cop dediquem menys temps a fer la bugada?

10.5.22

 

Per què cada cop dediquem menys temps a fer la bugada?

Segur que has sentit (o fins i tot has fet servir més d'una vegada) l'expressió "dia de bugada". És aquell moment de la setmana, generalment en cap de setmana, en què per fi t'enfrontes al cistell de la roba bruta i poses una, dues o fins i tot tres rentadores, seques, planxes i guardes la roba a l'armari. Doncs bé, potser el que no sabies és que, no tant temps enrera, aquesta expressió tenia un significat literal: abans de la invenció de la rentadora, fer la bugada podia requerir una jornada sencera! En canvi, a les darreres dècades, el temps que dediquem a fer la bugada s'ha 
reduït d’una manera molt important. Saps per què?

Segons l'Institut Nacional d'Estadística, al nostre país dediquem una mitjana de 15 hores setmanals a fer tasques domèstiques (les dones 20 i els homes amb prou feines 11). Del temps emprat en les feines de la llar, la bugada suposa una part considerable. Els estudis assenyalen que invertim 2,5 hores a la setmana a rentar la roba. Et sembla molt o poc?

La veritat és que, abans de la invenció de la rentadora, rentar la roba requeria molt més temps. Calia escalfar aigua, submergir la roba, fregar-la amb sabó fins a eliminar les taques, escórrer-la, estendre-la... En una família amb diversos fills, això suposava tota una jornada de feina!

Perquè et facis una idea, d'acord amb un gràfic interessant que ens mostren a Microsiervos, fa cent anys aquestes tasques exigien unes deu hores a la setmana, quatre vegades més que actualment, a més d'un munt d'esforç físic. Per això, el famós “dia de la bugada” era un dels més temuts per la nostra gent gran. Si no t'ho creus, pregunta'ls…

Tot i això, amb l'arribada de les rentadores primer, les assecadores més tard, la planxa i altres electrodomèstics, el temps dedicat a fer la bugada no ha parat de disminuir. I la tendència a la baixa continua gràcies a un invent encara més recent: les bugaderies d'autoservei.

Per què anar a una bugaderia d'autoservei estalvia temps

En efecte, si tens altres coses millors a fer que dedicar un parell d'hores a la bugada cada setmana, anar a una bugaderia d'autoservei et pot ajudar a estalviar temps (i també diners!). Aquests establiments, cada vegada més habituals a les grans ciutats, ofereixen diversos avantatges amb què les rentadores de casa no poden competir, com per exemple:

  • Renta la roba més ràpid: amb rentadores industrials com les que trobaràs a Bugaderia Sant Andreu, la teva bugaderia d'autoservei al centre de Barcelona, pots fer tota la bugada en menys temps (25 minuts davant d'una hora com a mínim que triga un programa de rentat normal a una rentadora convencional).
  • Fes tota la bugada alhora: les rentadores d'una bugaderia d'autoservei no només són més ràpides, sinó que tenen més capacitat. A la nostra bugaderia a Barcelona disposes de rentadores amb una capacitat de fins a 14 kg, el doble que una rentadora normal. A més, estalviaràs aigua i electricitat per ajudar a cuidar el medi ambient.
  • Posa coses que no caben a la teva rentadora: gràcies a la gran capacitat de les nostres rentadores, també pots rentar llençols, mantes, edredons, fundes de sofà i altres peces de roba que no caben a la teva rentadora de casa. Així evites haver-ho de fer a mà. Si ho necessites, també tenim una rentadora i assecadora per a la roba de les teves mascotes!
  • Eixuga la roba immediatament: després de rentar la roba, pots assecar-la a l’instant en una de les nostres assecadores, que eliminen la humitat sense fer malbé els teixits. S'ha acabat estendre, amb el temps que això implica, i mirar el mòbil a veure si plourà o no... T'emportes tota la roba a casa perfectament eixuta i a punt per guardar a l'armari!
  • Aprofita el temps: en una bugaderia d'autoservei, no cal que estiguis pendent tota l'estona de la bugada. La màquina t'indica exactament quant trigarà a acabar el programa, de manera que pots aprofitar per fer algunes compres als comerços de la zona, prendre't un cafè o gaudir del nostre WiFi gratuït.

Per tal de fer-te la vida encara més fàcil, a Bugaderia Sant Andreu obrim cada dia en un ampli horari, inclosos els festius i caps de setmana, perquè vinguis a fer la bugada quan vulguis. Fins i tot pots pagar amb el mòbil. No perdis més temps fent la bugada!

Estalvia temps i diners fent la bugada a Bugaderia Sant Andreu. T'esperem!

Entrada anterior