Plaça del Mercadal, 12 - 08030 Barcelona
De 7:00 a 22:00

Trucs que sí que funcionen per estalviar a l'hora de rentar la roba

29.1.19

Trucs que sí que funcionen per estalviar a l'hora de rentar la roba

Sabies que la rentadora és el segon electrodomèstic que consumeix més energia a les llars? Als preus que estan actualment l'electricitat i l'aigua, val la pena tenir en compte alguns consells per estalviar a l'hora de rentar la roba. Són recomanacions que no et costaran molt de temps ni esforç, però al final del mes la butxaca (i el medi ambient) t'ho agrairan.

Amb una potència mitjana de 1.200-1.500 kw i un consum d'aigua de 40-60 litres per rentada, la rentadora és un dels electrodomèstics amb major impacte mediambiental d'entre tots els aparells que tenim a casa. Per tant, és una bona idea aplicar alguns consells senzills a l'hora d'utilitzar-la per intentar reduir el consum d'energia i aigua:

  1. Tria una rentadora triple A: encara que no siguin els models més barats, gràcies a l'estalvi d'energia que ofereixen aquests equips energèticament eficients amortitzaràs la diferència de preu en poc temps. Pots estalviar fins a 40 euros a l'any!
  2. Renta a baixa temperatura: els programes d'aigua freda o tèbia són suficients per eliminar la majoria de les taques de la roba. Tingues en compte que la major part de l'electricitat que consumeix una rentadora s'empra en escalfar l'aigua de l'interior.
  3. Separa la roba per colors o teixits: si rentes per separat la roba blanca i la de color, la sintètica i la de fibres naturals, etc. podràs aprofitar millor els programes especials i evitaràs els problemes de destenyit, que es formin boletes, etc.
  4. No omplis la rentadora ni molt ni poc: fer servir la rentadora per rentar dues o tres peces és un autèntic malbaratament, mentre que carregar-la en excés fa que consumeixi més i la neteja sigui pitjor. Consulta les instruccions del fabricant per saber la càrrega idònia.
  5. No afegeixis més detergent del necessari: posar més sabó de l’indicat no vol dir que la roba quedarà més neta. Al contrari, dificulta l'aclarit i pot fer que quedin restes de detergent a la roba, de manera que hauràs de tornar a rentar-la.
  6. No abusis del suavitzant: afegir més suavitzant no sempre garanteix que la roba quedarà més suau, especialment en les zones que tenen una aigua més dura. En molts casos és possible prescindir d'aquest producte, segons recomana l'OCU.
  7. No facis servir productes monodosis: les càpsules que incorporen detergent, suavitzant i altres productes costen fins a un 50% més que utilitzar productes convencionals per separat. Tampoc està demostrat que les monodosis donin un millor resultat.
  8. Neteja els filtres de la rentadora amb freqüència: els filtres embussats fan que la rentadora funcioni pitjor i consumeixi més energia i aigua. Fins i tot poden provocar una avaria si queden totalment obstruïts per objectes metàl·lics, pèl de mascotes, etc.
  9. Fes servir les funcions d'estalvi de la rentadora: moltes màquines modernes inclouen programes ECO, sensors de càrrega i altres prestacions que permeten estalviar en rentar la roba amb un ús més eficient de l'aigua i l'energia. Llegeix el manual d'instruccions!

Com estalviar en rentar la roba... encara més!

Vols saber com pots estalviar encara més en fer la teva bugada? Quan tinguis molta roba acumulada o necessitis rentar peces voluminoses com edredons, nòrdics, mantes, etc. és una bona idea anar a una bugaderia d'autoservei com Bugaderia Sant Andreu.

Està demostrat que rentar la roba en una bugaderia és més econòmic que fer-ho a casa. Al nostre establiment trobaràs rentadores i assecadores de gran capacitat i eficàcia industrial, amb les que podràs rentar i assecar tota la teva bugada en mitja hora des de 5 euros (amb la Targeta Client). A més, el detergent i el suavitzant estan inclosos en el preu i es dosifiquen automàticament, així que també pots prescindir-ne o utilitzar els teus propis productes.

En molt menys temps del que trigues a posar i treure una rentadora a casa, estendre-la, plegar-la, etc., a Bugaderia Sant Andreu tindràs tota la teva bugada perfectament neta i seca. Mentre esperes, pots gaudir del nostre wifi gratuït o fer algunes compres en els comerços de la zona, ja que la nostra bugaderia d'autoservei a Barcelona està en una ubicació molt cèntrica. Per a la teva comoditat, obrim de dilluns a diumenge de 7 a 22 h.

Comprova tot el que pots estalviar si rentes la roba a Bugaderia Sant Andreu!
Entrada recent
Entrada anterior